Summa sidvisningar

måndag 27 februari 2012

Varför Tidlösa Tankar?

Det finns flera orsaker till att jag valt att kalla min blogg Tidlösa Tankar. Jag har alltid varit en rastlös själ som  planerat, varit på väg och försökt tvinga livet att följa mina ramar. En inre oro har många gånger dolts av ett till synes yttre lugn. Inuti har kaos och stress fått råda i mer än 20 år. Tills den dag då mitt ena ben och fot sa i från och det blev början på en lång sjukskrivning. Kontrollfreaken som alltid tagit hunden och gått,gått, gått ifrån bekymmer och oro fick plötsligt finna sig i att inte kunna gå mer än några meter. Rastlösa jag måste göra allt för att finna ett lugn jag aldrig haft. Jag måste stanna tiden och tankarna - vända ont till gott. Men hur? Rastlösa måste bli Tidlösa.

För flera år sedan gick jag en kurs i qigong enligt Biuynmetoden. Att få röra sig samtidigt som jag försökte koncentrera mig på själva rörelsen passade mig bättre än yoga som jag också testat. Men som med allting annat så skyndade jag vidare och tog mig inte tid att träna och det föll i glömska.

Nu har jag tagit upp träningen igen och så sakteliga börjar jag känna mig bättre både fysiskt och mentalt. Den här gången ska jag inte göra om samma misstag. Qigongen ska bli en del av mitt liv.

Det jag råkat ut för händer allltför många . Pang in i väggen och en lååång sjukskrivning. Tankar som snurrar om hur allt ska bli. Tankar om liv och död. Ska det vara så här nu?? Vad händer? Vad är meningen med alltihop? Stressen som äter upp en inifrån. Vi är många som tänker samma sak - i dag, i går, i morgon. Hur ska det bli? Som sagt - Tidlösa Tankar. Välkommen till min blogg. 

2 kommentarer:

  1. Det går visst att kommentera, man måste ha ett log-in bara.

    SvaraRadera