Summa sidvisningar

onsdag 25 april 2012

Bäääbisar överallt..

...känns det som när man kommer in i fårhuset. Alla har lammat utom en och i dagsläget är det 14 st raringar som skuttar omkring därinne.Dom växer fort som attan och efter en vecka börjas det stångas. Bagglammen är dessutom flera i år och dom är snabba på att mäta sina krafter. Ett och annat lammrace får man också se när flera stycken hoppar fyrfotahopp tvärs över ströbädden.

Det har gått fantastiskt bra hitintills. Tre st har fått stödmatas men alla ser friska och glada ut och det är ovanligt. Tur i oturen att jag varit hemma så jag kunnat ha lite koll på dom under dagarna. Bra för dom och bra för mig. Nånting annat att lägga tankarna på. Folk kommer med sina barn och vill kolla och det är alltid lika roligt .Djur och ungar hör i hop och jag är mycket tacksam för att det fått vara så i vår familj. Inga allergier.

Sen har vi ju en liten Alice som tidigare legat utanför fårhuset och vägrat komma in. I samma stund som  första lammet anlände så var hon inne och sen dess har hon full koll på dom.Tror det väcktes lite moderskänslor för hon vill vara med hela tiden när jag matar "Ullrik" och hans fostersyskon med nappflaska.

Snart är det dags för betessläppning och det känns alltid underbart att se dom sticka i väg på sitt första gröna bete för året. Det lär bli nån gång i senare delen av maj. Sköna maj välkommen...men först en Valborgsmässoeld.

Alice inspekterar
Mysigt med lite sol o värme


2 kommentarer:

  1. Du får väl ändra antalet får i din profil nu när den sista lammat:-) Söta är de ialla fall!!!

    SvaraRadera
  2. Javisst ja, det hade jag glömt. Nja, ursprungstalet blir nog detsamma till hösten, 9-10 st. Det blir för trångt annars.

    SvaraRadera