Summa sidvisningar

måndag 26 mars 2012

Smärta

Hur beskriver man smärta egentligen?. Idag blev jag fortsatt sjukskriven till sista maj. Då ska förhoppningsvis smärtläkaren ha kommit på vad man kan göra och ha satt in en behandling. Smärtblockader kanske...jag vet inte. I alla fall så skall två frågeformulär om smärta fyllas i innan jag åker ner till Sundsvall. Vår förkärlek för att gradera allt enligt skalor - även smärta. Även andra frågor förekommer som:

"Hur stor chans tror Du att du har att kunna arbeta om sex månader?"
0 =ingen chans                                                                       10 = mycket stor chans

Hur ska jag veta det?? Det beror väl alldeles på vad jag får för hjälp antar jag. Jag gör vad jag kan men vad dom gör det kan väl inte jag veta . Eller...??

Tror nog att jag är optimist och sätter en sjua på den i alla fall.

Tänker på om någon skulle bett mig gradera smärta när jag födde barn."Hur ont har du nu på en skala mellan ett och tio?" Den personen har inte varit vid liv i dag kan jag säga.

Att beskriva smärta är svårt. Den kan vara molande, huggande, gnagande, stickande...You name it. Och det är ju bara den som känner den som vet hur det är. Det psykologiska spelar ju också stor roll. Om man har en nerv eller flera i kläm så säger det ju sig själv att det blir ännu värre vid stress för då dras ju musklerna i hop. Och vem är inte stressad i dag?

Så kära doktorn - jag gör vad jag kan för att inte stressa. Hoppas du kan fixa resten...


6 kommentarer:

 1. VARMASTE KRAMEN Till dig Gittan!!! <3

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för det! <3

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  Håller tummarna <3
  Har varit borta från bloggvärlden en vecka.....saknade ork och egentligen tycker jag att inget händer, men när jag började skriva blev det ganska långt. Har även läst ikapp mig i din blogg.
  Nu ska jag ta itu med lite saker, är ju trots allt därför jag är ledig idag.
  Ha en fin dag.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är snart dags. Klockan ett ska jag vara i Sundsvall. Fjärilar i magen. Ha en bra dag du med. Kram

  SvaraRadera